Loulou en Jill maken tassenkoekjes

Loulou en Jill maken koekjes in de vorm van tasjes voor Loulou's nicht Donita, omdat haar been in het gips zit.

Wat heb je nodig:

- 220 gram ongezouten roomboter (koud)
- 330 gram bloem
- 20 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 1 losgeklopt ei (voor het bestrijken)
- 2 eetlepels melk
- Snufje zout
- Jam
- Parels en sprinkels
- Sjabloon tasjes

Stappen

1. Doe de boter, bloem, suiker en het snufje zout in een kom en mix dit tot een kruimelig mengsel.

2. Klop het ei met de melk los en voeg dit toe aan het kruimelige mengsel. Kneed dit samen tot een samenhangende deegbal. Verdeel het deeg in 2 ballen, verpak de ballen in vershoudfolie en leg dit een half uurtje in de koelkast.

3. Haal de eerste bal uit de koelkast en rol deze uit tot een plak. Snijd hier tasjes uit met een sjabloon. Bestrijk de tasjes met een klein beetje losgeklopt ei en doe op elk tasje een theelepe gezeefde jam. Sjabloon: https://assets-www.zapp.nl/portal/downloads/000/000/380/original/sjabloon_koekjes2.pdf?1643311164

4. Haal de tweede deegbal uit de koelkast en rol deze ook uit tot een plak. Snijd hier dezelfde tasjes uit en steek er kleine vormpjes uit. Dit kan met bijvoorbeeld een uitsteekvormpje of met een spuitmondje. Leg deze tasjes op de tasjes met jam en maak de koekjes dicht met een gebaksvorkje. Zet de ongebakken koekjes een kwartier in de vriezer.

5. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin op 175 graden (boven- en onderwarmte). Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.

6. Versier de tasjes met sprinkles en parels.