Italina en Jill maken een verrassing voor babyzusje

Italina’s grootste wens: een babyzusje kon nooit in vervulling gaan door de ziekte van haar moeder. Maar dit jaar is er een wonder gebeurd: Joanna is geboren! Italina is zo blij met haar, dat ze iets speciaals voor haar wil maken.

Wat heb je nodig:
- Foam
- Kralen
- Draad
- Glitterstenen
- Lijm
- Glitter

Stappen

Stap 1:
Teken een strik op papier en knip deze uit. Gebruik de strik als sjabloon op het foam. Trek het sjabloon om en leg het sjabloon op de kop tegen je net getekende strik aan. Zorg dat er een stukje in het midden van strik overlapt en trek de helft om. Dit doe je ook met de andere kant. Knip de strik uit.

Stap 2:
Doe met een kwastje, lijm op de randjes van je uitgeknipte strik. Strooi hier glitter overheen. Blaas het glitter weg en nu blijft er een mooi glitterrandje over.

Stap 3:
Plak een kraal in het midden van de strik. Doe een beetje lijm aan de bovenkant van de kraal en vouw de randjes van de strik naar elkaar toe. Hou je vinger er even op, tot de lijm droog is. Plak een glittersteen in het midden en versier de strik met extra glitter zoals je bij stap 2 hebt gedaan. Je strikkraal is af!

Deze strikkralen kun je natuurlijk in verschillende kleuren en maten maken.

Stap 4:
Rijg kralen aan het touwtje en rijg er ook je eigen gemaakte strikkralen aan. Maak aan de bovenkant een lus, waar je de hanger aan kan ophangen.