Lieke en Jill verrassen haar zieke oma

Liekes oma maakt altijd de mooiste en lekkerste taarten voor haar kleinkinderen. Maar nu oma ernstig ziek is wil Lieke iets terugdoen en iets lekkers voor háár bakken. Daarom gaan we een boeket bloemencupcakes maken.  

Wat heb je nodig (12 cupcakes):
- 125 gram ongezouten roomboter 
- 125 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 3 eetlepels melk
- Cupcake cups

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Stappen

Stap 1:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker luchtig. Voeg het eerste ei toe en wanneer deze helemaal is opgenomen voeg je het tweede ei toe. Mix dit nog even goed door.

Stap 2:
Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij samen met de melk en spatel dit er doorheen. Doe dit rustig, zodat je de luchtigheid in het beslag behoud. Vul de cupjes ¾ met het beslag.

Stap 3:
Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de cakejes afkoelen op een rooster.

Wat heb je nodig (botercrème):
- 350 gram ongezouten roomboter
- 700 gram poedersuiker
- Voedingskleurstof

Stappen

Stap 1:
Mix de boter en poedersuiker goed door elkaar.

Stap 2:
Verdeel de botercrème over verschillende bakjes en voeg voedingskleurstof toe. Meng dit goed door elkaar en verdeel de botercrème over verschillende spuitzakken.

Wat heb je nodig (boeket bloemencupcakes):
- Cupcakes
- Verschillende kleuren botercrème
- Verschillende spuitmondjes
- Spuitzakken
- Gekleurde parels
- Verschillende kleuren fondant
- Lint

Stappen

Stap 1:
Maak bloemen van de cupcakes door met verschillende spuitmondjes bloemblaadjes te spuiten. Versier de bloemen met parels.

Stap 2:
Maak balletjes van fondant. Meng gele en oranje fondant om een goud effect te creëren en maak hier kleine vierkantjes van. Maak een klein sliertje van dezelfde kleur om een haakje te maken. Versier de kerstballetjes met stipjes en sliertjes fondant in een andere kleur. Leg de kerstballetjes op de cupcakes. 

Stap 3:
Leg het lint vlak op tafel. Rol steeltjes van fondant en leg ze op het lint. Wanneer je voldoende steeltjes hebt maak je een strik van het lint. Je bos bloemen is klaar!