Gingerbread huisje

Catho is een kerstkind en komt op bezoek bij Jill. Ze wil graag haar oma verrassen met een baksel. En wat is er nou feestelijker dan een gingerbread huisje? Nou...een gingerbread kasteel natuurlijk! 

Wat heb je nodig: (voor 2 huizen)

500 gram zelfrijzend bakmeel
20 gram speculaaskruiden
Snufje zout
400 gram keukenstroop
200 gram ongezouten roomboter in blokjes
Bakpapier

Stappen:

Stap 1:
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden boven een kom. Voeg de boter en de stroop toe en kneed het mengsel tot een bal.

Stap 2:
Verpak de deegbal in vershoudfolie en laat hem minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Teken ondertussen de huizen op twee losse A4-tjes. 

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 4:
Verdeel de deegbal in 2 stukken en rol deze uit op een vel bakpapier tot je twee lappen hebt van ongeveer een halve centimeter. Leg het uitgeknipte huis op de deeglap en snijd het huis, de raampjes en de deur uit. Snijd ook een rechthoek uit en snij deze diagonaal door, dit worden de steuntjes achter de huizen, hierdoor kunnen ze rechtop blijven staan.

Stap 5:
Bak de peperkoek op 170 graden ongeveer 12 minuten af. Als ze klaar zijn laat ze dan afkoelen buiten de oven tot ze hard worden.

Versiering:

Wat heb je nodig:
Eiwit van 2 eieren
300 gram poedersuiker
Voedingskleurstof
Parels en sprinkels

Stap 1:
Splits de eieren en doe het eiwit in een kom. Mix beetje voor beetje het poedersuiker erbij tot er kleine stijve pieken ontstaan.

Stap 2: 
Verdeel het glazuur over verschillende kommetjes en voeg voedingskleurstof toe. Verdeel de verschillende kleurtjes over verschillende spuitzakken.

Stap 3:
Versier de koeken zoals jij ze mooi vindt en maak het helemaal af door pareltjes en sprinkels toe te voegen.