Opbergdoosje met bloemen

Opbergdoosjes kun je niet genoeg hebben: voor je sieraden, schelpenverzameling, kralen of voor bonbons. En dit doosje met bloemen staat ook nog eens heel mooi op je kamer!

Wat heb je nodig?
- Zelfdrogende klei 
- Decoreerspatels
- Sjabloon hart
- Gouden verf 
- Mintgroene verf 
- Verschillende kleuren lint 
- Wattenstaafje 
- Lijmpistool
- Kwasten 
- Watervaste gouden stift
- Sjabloon

Stappen:
 
Stap 1
Rol de klei uit en snijd hier 2 harten uit. Hiervoor kan je zelf een sjabloon maken of deze downloaden van de site. Dit worden de onderkant en bovenkant van het doosje.

Stap 2
Snijd een lange strook uit die net zo lang is als de omtrek van het hart. Dit wordt de rand van het doosje. Zet de rand op 1 van de harten en druk dit goed aan met de decoreerspatels. 

Stap 3
Maak een slang van klei voor de deksel en leg hem 1 cm. van de rand. Druk deze aan met de decoreerspatels. Check even goed of de deksel past op de onderkant. 

Stap 4
Laat het gekleide bakje voor 24 uur drogen of kijk op de verpakking. Als het doosje droog is, kun je de binnen- en buitenkant verven. 

Stap 5 
Voor het maken van de roosjes knip je stukjes van het lint (afhankelijk van de lint breedte 5-7 cm). Leg het stukje lint horizontaal voor je, vouw de bovenste punten naar binnen en zet ze op de rand vast met een drupje lijm. Nu krijg je een driehoekje. Vouw nu de buitenste hoekjes weer naar binnen en plak die ook vast. Herhaal dit totdat je 15 driehoekjes hebt. 

Stap 6
Plak de driehoekjes aan elkaar zodat dit een soort slinger wordt. Knip het bovenkantje van het wattenstaafje en plak het staafje op het begin van de slinger. 

Stap 7
Doe lijm op de onderkant van de hele slinger en begin met rollen. Als de slinger helemaal is opgerold, heb je een roosje! Knip het stokje af.

Stap 8
Maak, als de verf droog is, op de deksel versiering met een watervaste stift, lint en plakparels. Plak een kraal in het midden met daarop de roosjes, zodat ze een beetje schuin komen te staan en klaar is het prachtige bonbon doosje!