Anouk en Jill maken bonbons voor opa & oma

Vroeger at ik vaak ijsbonbons bij mijn opa & oma. Dat waren van zo'n kleine zachte chocolaatjes in een cupcakevormpje. Ze waren niet van ijs, maar wel super lekker. Perfect om samen met Anouk voor haar opa & oma te maken, maar dan natuurlijk wel in Jill stijl.

Wat heb je nodig:
- Witte chocolade
- Oranje smeltchocolade 
- Verpakking chocolade
- Kokosrasp (gemengd met roze voedingskleurstof)
- Parels en sprinkles
- Cupcakevormpjes 

Vulling:
- 87 gram frambozen
- 2 gram honing
- 100 gram (gesmolten) witte chocolade
- 15 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

Stappen

Stap 1
Smelt de witte chocola au bain-marie samen met wat druppels smeltchocolade voor een mooie tint oranje. Doe een laagje in de chocolade verpakking en zet dit in de koelkast voor een paar minuten, totdat de chocolade hard is geworden.

Stap 2 
Prak ondertussen de frambozen fijn en duw ze door een zeef, zodat de pitjes achterblijven. Doe het frambozensap samen met de honing in een pannetje en verwarm dit al roerend tot een warme massa. 

Stap 3
Meng het frambozensap met de gesmolten chocola en de boter in een kom en mix dit tot een gladde ganache. Laat het een beetje afkoelen en zet daarna voor minimaal 2 uur in de koelkast. (Je kunt de ganache ook een dag van te voren al maken)

Stap 4 
Haal de verpakking met chocolade uit de koelkast en doe er een bolletje van de ganache in. Schenk de verpakking vol met de gesmolten oranje chocolade.

Stap 5
Strooi er kokosrasp op en zet het weer voor een half uurtje in de koelkast. 

Stap 6
Na het half uurtje kun je de bonbons eruit halen en versieren met parels en sprinkels.