Monsterlijk lekkere koekjes

Chocolate Chip Cookies zijn natuurlijk altijd goed. Maar deze koekjes zijn monsterlijk lekker! En ook superleuk om te trakteren of samen op je feestje te maken.

Wat heb je nodig:
(voor de koekjes)

- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 120 gram lichtbruine basterdsuiker
- 30 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 220 gram bloem
- Snufje zout
- 1 theelepel bakingsoda 
- 100 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
- Suikerparels en suikeroogjes voor het versieren

Wat heb je nodig:
(botercrème)

- 45 gram bloem
- 240 ml melk
- 200 gram roomboter (ongezouten)
- 200 gram poedersuiker
- 5 ml vanille-extract

Stappen koekjes

Stap 1
Doe de boter met de suiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix nog even goed door tot het een glad mengsel is. 

Stap 2
Zeef de bloem met bakingsoda en zout in de kom en mix nog even door tot het bloemmengsel goed opgenomen is. Kneed als laatst de chocolade door het deeg.

Stap 3
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat een nachtje rusten in de koelkast.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 5
Snijd het deeg in blokjes en rol er balletjes van, die zo groot zijn als een pingpongbal. Leg ongeveer 10 balletjes op een bakplaat en bak de koekjes 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Stappen botercrème

Stap 1
Zeef de bloem en doe het samen met de melk in een steelpannetje. Mix het even met een garde, zodat er geen klontjes in zitten.

Stap 2
Zet nu het vuur aan en blijf roeren, totdat het een beetje begint te koken. Als het kookt zet je het vuur laag en blijf je ongeveer 5 minuten roeren tot het mengsel dik genoeg is. Je kunt dit testen met een satéprikker: als hij blijft staan is het dik genoeg.

Stap 3
Doe het mengsel in een kom en dek af met plasticfolie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 4 
In een andere kom klop je de boter met de poedersuiker. Doe dit totdat het allemaal goed gemengd is. Voeg hier ook het vanille-extract aan toe. 

Stap 5
Meng beide mengsels en roer goed. Zet het voor een half uur in de koelkast. Nu is het klaar voor gebruik.

Monsterkoekjes decoreren

Wat heb je nodig:
- Botercrème
- Mini marshmallows
- Suikeroogjes
- Verschillende suikerparels


Pak 2 koekjes die ongeveer even groot zijn. Doe in het midden van een van de koekjes een flinke dot botercrème. Doe het tweede koekje er schuin op zodat je ruimte houdt voor de tanden. Gebruik de mini marshmallows als tanden. Knip voor de hoektanden schuine stukjes van de marshmallows. Dit is je basis. Nu kun je ieder koekjes anders versieren door verschillende kleuren botercrème en pareltjes te gebruiken.