Vleermuis trekpop voor Halloween

Ik ga een vleermuis trekpop maken voor mijn Griezelfeestje. Een beetje griezelig, maar door de glitters ook super glamorous! Dus na Halloween kun je hem gewoon laten hangen.

Wat heb je nodig:
- Doorzichtige insteekhoezen
- Karton
- Foamboard
- Glitters
- Glitterstenen/kralen
- Splitpennen
- Touw
- Zwarte verf
- Paperclips
- Perforator
- Sjabloon vleugels
 
Stappen 

Stap 1
Teken een vleugel op het karton (of download dit sjabloon) en knip deze uit, dit is je mal. Trek de vleugel 3 keer om op het karton. Doe hetzelfde, maar dan 2 keer op de insteekhoes. Knip alle vleugels uit. Tip: gebruik bij het knippen van de insteekhoes paperclips, dan blijft het plastic netjes op elkaar.

Stap 2
Trek een lijn van ongeveer een halve centimeter van de rand van één van de vleugels. Knip deze uit en gebruik hem als mal voor de andere vleugels.

Stap 3
Plak de uitgeknipte kartonnen randjes op de vleugels die je hebt geknipt van de insteekhoezen. 

Stap 4
Maak gaatjes met de perforator aan de bovenkant van het plasticje aan het uiteinde van de vleugel. Maak een stipje voor de juiste plaatsing met de mal. Plak de vleugels op elkaar en maak een gaatje met de schaar vlak onder het perforatiegaatje. Doe lijm op de kartonnen randjes en haal ze door de glitter. 

Stap 5
Teken een vleermuislijfje op het foamboard en snijd deze uit. Trek het lijfje nog een keer om en snijd ook het tweede lijfje uit. Schilder beide lijfjes aan de zijkanten en aan een kant zwart en laat het even drogen. Schilder de witte kant en besprenkel die met glitters, terwijl de verf nog nat is. 

Stap 6
Vul de vleugels met kraaltjes en glitterstenen.

Stap 7
Leg de vleugels op een lijfje. Druk met de schaar door het onderste gaatje een gat in het lijfje. Haal de vleugels er vanaf en maak een gat voor de splitpen. Maak in beide lijfjes in de bovenkant van het hoofd een gat voor een touwtje. Haal de vleugels door de splitpen. 

Stap 8
Doe een lang stuk touw door de bovenste gaatjes en knoop dicht. Knoop hier een extra stuk touw bij en vlecht deze met aan het einde een kraal. 

Stap 9
Plak het losse vleermuislijfje op de vleermuis met foam plakkertjes. Haal een touwtje door de gaatjes in het hoofd, hieraan kun je de vleermuis ophangen.