Spaans toetje: Flan Catelan

Ik ben gek op toetjes. In veel restaurants kun je crème brûlée bestellen, maar ik ga de Spaanse variant maken: Fan Catalan. 

Wat heb je nodig
- 0,5 liter melk 
- 6 eieren 
- 100 gram suiker 
- 1 zakje vanille suiker 
- 4 eetlepels suiker 
- 2,5 eetlepel water 
- Suikerparels en eetbare glitter
- Roze voedingskleurstof
- 1 sinaasappel

Stappen

Stap 1
Verwarm de oven voor op 165 graden. 

Stap 2
Rasp de sinaasappel en voeg deze toe aan de melk. Zet het in een pannetje op een laag vuurtje.

Stap 3
Voeg 100 gram suiker, het water en de voedingskleurtsof bij elkaar in een pannetje. Goed roeren en dan op het vuur zetten en niet meer roeren. Als het suikermengels kookt, haal je het pannetje van het vuur.

Stap 4
Giet de suiker in de vormpjes en draai het een beetje rond, zodat de suiker tegen de kant aan komt.

Stap 5
Klop 1 ei en 5 eidooiers los en voeg hier 4 eetlepels suiker en de vanillesuiker aan toe. 

Stap 6
Voeg de melk toe en roer alles nog even goed door. Verdeel het vervolgens over de met karamel gevulde schaaltjes. 

Stap 7
Plaats de bakjes in een grote ovenschaal die voor ⅓ gevuld is met heet water en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de Flan Catalan in 40 minuten gaar. Laat de schaaltjes eerst afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. 

Stap 8
Op het moment dat je de flan Catalan serveert, keer je de schaaltjes om boven een bordje, zodat de roze karamel bovenop zit.

Stap 9
Versier met glitter en suikerparels.

Kijkwijzer: AL