Aditi geeft Jill Indiase kook- en dansles

Aditi is te gast en vertelt mij alles over India. Wist je dat ze daar superveel feestdagen hebben en op die dagen vegetarisch eten?! Wij gaan dan ook vegetarische samosa maken. Dat is een Indiase snack die ze eet op Diwali, het lichtjesfeest. Maar we gaan niet alleen bakken, ik krijg ook dansles...

Wat heb je nodig:
- 500 gram aardappelen
- Schaaltje doperwten, circa 100 gram
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1/2 theelepel garam masala
- 1 volle theelepel komijn zaad
- Zout naar smaak
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 1 pak filodeeg

Stappen
1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze dan gaar. Dit hoeft maar erg kort te koken, doordat de blokjes zo klein zijn. (Giet ze af zodra ze gaar zijn).
2. Doe wat olie in de koekenpan. Bak de komijn zaadjes en garam masala in de koekenpan.
3. Snijd de ui fijn en voeg toe aan de kruiden, voeg ook de doperwten toe.
4. Bak de aardappels ook kort mee.
5. Voeg naar smaak zout toe.
6. Snijd het filodeeg, zodat er lange brede plakken ontstaan en leg een lepel vulling op de onderkant. Vouw dit, zodat er een driehoek ontstaat en vouw het deeg eromheen, zodat het een driehoek blijft.
7. Bak dit 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.