Caitlin en Jill maken een Vietnamese Bruidsschat

Caitlin komt mij alles vertellen over Vietnam. Wist jij dat mannen daar superlekkere cakejes bakken voor hun bruid? En dat Nederlands nieuwjaar en Vietnamees nieuwjaar heel anders zijn? Het is zelfs op een andere dag. Ook kom ik alles te weten over mijn Vietnamese horoscoop. En natuurlijk gaan we samen bakken: husband and wife cake.

Wat heb je nodig
- 100 gr mungbonen (te koop bij Toko of grotere supermarkt)
- 4 eetlepels suiker
- 1 eetlepel olie
- 1 zakje vanille suiker
- 180 gr tapiocameel (te koop bij Toko of grotere supermarkt)
- 250 ml water
- 4 eetlepels vloeibare suiker
- 1 theelepel olie
- 2 eetlepels kokosrasp

Stappen

Stap 1
Week de mungbonen 1 uur en stoom ze daarna tot ze gaar zijn.

Stap 2
Doe de suiker, mungbonen, olie en vanillesuiker in een keukenmachine en meng tot het een pasta wordt.

Stap 3
Maak er kleine bolletjes van.

Stap 4
Meng in een andere kom het tapiocameel, water, suiker, olie, kokosrasp en de kleurstof. Roer het goed door elkaar. Zet het 1,5 minuut  in de magnetron. Roer nogmaals en zet het dan 1 minuut in de magnetron. Roer het mengsel nog een keer goed door elkaar.  

Stap 5
Vet de vormpjes in met olie. Doe een beetje deeg in een vormpje, leg het balletje van mungbonen erop en doe er dan weer deeg bovenop.

Stap 6
Stoom de cakejes 15 minuten in een stoompan (of hang een vergiet in een gewone pan). Knoop een theedoek om het deksel, zodat er geen condens op je cakejes valt.

Stap 7
Haal uit het vormpje en wikkel in plasticfolie. Je kunt eventueel eerst eetbare glitter op het folie strooien voor een shiny effect. Doe de husband & wife cakejes daarna in een gevouwen bakje.