Jill maakt een duurzaam lunchzakje van oude plastic tasjes

Boterhamzakjes zijn superslecht voor het milieu. Daarom maak ik vandaag een duurzaam lunchzakje. Je lunch of snacks blijven er lekker vers in, je kunt het hergebruiken EN het is ook nog eens gemaakt van oude plastic tasjes. Dubbel duurzaam dus!!  

Wat heb je nodig
- Verschillende kleuren plasticzakjes
- Stukje klittenband
- Glitterstenen
- Bakpapier

Stappen

Stap 1
Leg een bakpapiertje op een ondergrond waarop je kunt strijken en verhit een strijkijzer op medium warmte. (Doe dit samen met een ouder).

Stap 2
Leg de plastic zakjes op elkaar zo groot als het bakpapier. Doe dit vier lagen dik. De laatste laag ga je zien, dus daarvoor bewaar je de mooiste kleuren plastic zakjes.

Stap 3
Knip wat leuke vormpjes, bijvoorbeeld hartjes, uit de overgebleven zakjes en leg die ook op het vlak.

Stap 4
Leg er een bakpapiertje overheen en strijken maar. Je zult zien dat de plastic zakjes aan elkaar smelten, waardoor je weer een nieuw materiaal krijgt.

Stap 5
Knip de randjes af en vouw dubbel. Strijk de randjes aan elkaar. Zorg dat de mooie kant aan de binnenkant zit.

Stap 6
Draai het zakje binnenstebuiten. Mocht het zakje aan de onderkant toch niet helemaal goed blijven zitten kun je er altijd een paar nietjes in doen.

Stap 7
Aan de bovenkant knip je nu 1 flap een beetje rond en de andere knip je een stukje korter, zodat je het zakje kunt afsluiten. Nu nog een stukje klittenband aan beide zijden vastplakken en versieren maar.