Zaira en Jill maken Baghrir voor Suikerfeest

Zaira is te gast en vertelt alles over Marokko, het Suikerfeest en Marokkaanse bruiloften. Ze leert me een paar woordjes Arabisch, maar dat is best moeilijk! En natuurlijk gaan we samen bakken: Marokkaanse 1001 gaten pannenkoekjes (of te wel baghrir) voor het Suikerfeest.

Wat heb je nodig? (20 stuks)
Voor het beslag:
- 250 gr. fijne griesmeel
- 150 gr. bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el. gedroogde gist
- 1 tl. zout
- 2 zakjes bakpoeder
- 500 ml lauwwarm water
- 60 ml extra lauwwarm water

Toppings:
- Honing
- Olijfolie
- Kristalsuiker
- Chocopasta

Stappen

Stap 1
Zeef de griesmeel, bloem, gedroogde gist, bakpoeder, vanillesuiker en het zout boven een kom. Roer de droge ingrediënten met een garde samen.

Stap 2
Giet de helft van het lauwwarme water erbij en mix het met een staafmixer of in een blender. Giet het overige water erbij en mix het nogmaals tot een vloeibaar beslag.

Stap 3
Giet het mengsel in een kom en roer het met een spatel nog eens door. Dek de kom af met
plasticfolie en een theedoek en laat het beslag voor 60 minuten rijzen op een warme plek.

Stap 4
Giet het extra water na het rijzen erbij en roer het met een spatel door het beslag. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur, schep een volle pollepel beslag in de koekenpan en bak de baghrir aan een zijde gaar tot de onderkant mooi goudbruin is en er aan de bovenkant gaatjes zijn ontstaan. Je hoeft de baghrir niet om te draaien, want de warmte zal door de ontstaande gaatjes naar boven stijgen en zo wordt ook de bovenkant goed gaar.

Stap 5
Leg de gebakken baghrir op een bord en dek deze af met een theedoek, zodat de bagrhir lekker warm en zacht blijft. Serveer de baghrir met honing. Maar je kunt natuurlijk ook andere toppings kiezen, zoals chocopasta of suiker.