Oranje Soesjestaart

Speciaal voor de Koning ga ik een oranje soesjestaart maken! En het wordt niet zomaar een taart, maar een toren, oranje boven!

Wat heb je nodig
- 100 gr roomboter
- 100 ml water
- 15 gr suiker
- 135 ml melk
- 4 gr zout
- 135 gr bloem
- 4 eieren
- Spuitzak
- 250 ml slagroom
- Roze en oranje smeltchocolade
- Suikerparels

Stappen

Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200C en leg een bakplaat klaar met bakpapier. Teken op de bakplaat allemaal rondje van circa 2 cm, laat voldoende ruimte tussen alle rondjes. Zo worden alle soesjes even groot.

Stap 2
Doe de boter, water, melk, suiker en zout met elkaar in een pannetje en breng aan de kook.

Stap 3
Als het mengsel kookt voeg dan de bloem toe en roer goed door.
Het is belangrijk dat de bloem gaar kookt, anders zullen de soesjes niet mooi rijzen. Kook het beslag daarom op een lager vuur voor 1 à 2 minuten door terwijl je het om blijft roeren.

Stap 4
Spatel het beslag over in een mengkom en mix 1-2 minuten met een elektrische mixer om de hitte te laten ontsnappen. Voeg dan de eieren één voor één toe en mix, totdat het een dik en glanzend beslag is geworden.

Stap 5
Doe dan het beslag in een spuitzak en spuit het beslag op de rondjes op het bakpapier.

Stap 6
Zet de bakplaat in de oven en bak de soezen 20 á 25 minuten tot deze bruin en hol zijn. Blijf dit herhalen tot je soezenbeslag op is.

Snap 7
Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker.

Wanneer de soesjes voldoende afgekoeld zijn, vul je ze met de slagroom. Dit doe je door een spuitzak te vullen met de room en een smalle spuitmond erop te zetten. Je maakt een gaatje in de onderkant van de soesjes en steekt hier het spuitmondje door naar binnen.

Stap 8
Smelt de chocolade en doop de soesjes erin. Maak als basis een rondje en strooi er suikerparels over voor de chocolade gestold is.

Stap 9
Maak de nu volgende laag, iets kleiner dan de eerste en stapel zo alle soesjes op elkaar tot je een toren hebt.