Spiraaltaart met groente

Vandaag een keer geen zoete taart, maar een hartige met groente! En dan niet een saaie quiche, maar een groentetaart in de vorm van een spiraal.  

Wat heb je nodig:
- Winterwortel
- Courgette
- Gegrilde paprika
- Aubergine
- 3 eieren
- Bladerdeeg
- Geraspte oude kaas
- Tijm
- Oregano
- Zout
- Peper
- Zongedroogde tomaat
- Lente ui
- Knoflook
- Zure room 

Stappen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bevroren bladerdeegplakjes ontdooien.

2. Snijd de lente-ui in ringetjes, de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en de knoflook fijn. 

3. Meng de knoflook in een schaaltje met de olijfolie.
    
4. Schaaf de winterpenen, de courgette en de aubergine (met behulp van een dunschiller, kaasschaaf of mandoline) in flinterdunne plakken. Kijk uit voor je vingers.
    
5. Kluts de eieren los en meng samen met de melk, zure room, lente-ui, oude kaas,  zongedroogde tomaatjes en de kruiden tot een geheel.

6. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, druk de randjes goed op elkaar.
    
7. Vul de vorm met het eierenmengsel.

8. We gaan nu de regenboog maken. Je kunt de plakken groenten voordat ze in de taart gaan bestrijken met het olie knoflook mengsel.

9. Maak nu van buiten naar binnen telkens een rand met een groenten. Doe dit 2 maal per groenten en vul de hele taart op.

10. Bak de taart in 50 minuten af.