Gezonde(re) Carrot Cake
Wat heb je nodig:
TAART
- 100 ml zonnebloemolie
- 4 eieren
- 100 ml rijstmelk of gewone melk
- 70 ml ahorn siroop
- 230 gram volkoren speltmeel, of ander meel naar wens
- 200 g geraspte wortels 1 banaan
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 el kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/4 tl gemberpoeder
Je kunt ook speculaaskruiden nemen ipv bovenstaande kruiden
GLAZUUR
- 350 gr roomkaas op kamertemperatuur
- 150 gr boter op kamertemperatuur
- 70 gr poedersuiker
- 40 gr honing
- Voedingskleurstof
TAART
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm in met kokosolie
Stappen
Stap 1
Mix de eieren, melk, zonnebloem olie en ahornsiroop in een kom en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Niet meer mixen maar goed roeren!
Stap 2
Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 60 minuten gaar.
GLAZUUR
Stap 1
Klop de roomkaas luchtig en glad.
Stap 2
Klop in een andere kom de boter en poedersuiker en honing licht en luchtig.
Stap 3
Spatel beide mengsels door elkaar.
Stap 4
Kleur met voedingskleurstof.
Stap 5
Als de taart is afgekoeld, bestrijk deze met het glazuur. Laat even koelen in de koelkast.
Stap 6
Doe de rest van het glazuur in een spuitzak met een dun kartel-spuitmondje.
Stap 7
Maak nu een paardenstaart op de taart.
Spuit eerst een lijn op de taart, circa 2 cm van de rand.
En zigzag nu een beetje schuin streepjes over deze lijn heen. Telkens vanaf de andere kant. Eigenlijk maak je een soort schuine kruisjes.
Stap 8
Versier met suikerparels.