Lavendelcake

Lavendel ruikt niet alleen heerlijk, je kunt het ook in de keuken gebruiken. Ik ga er een superlekkere cake van bakken.

Wat heb je nodig

Voor de cake
- 125 ml melk
- 4-5 el gedroogde lavendel
- Rasp van 1 citroen
- 200 gr ongezouten roomboter
- 225 gr fijne kristalsuiker suiker
- 4 eieren
- Sap van 1 citroen
- 300 gr bloem
- Snufje zout
- 2 tl bakpoeder

Voor het glazuur
- 25 gr ongezouten roomboter
- 50 gr roomkaas
- 200 gr poedersuiker
- 4 el ongeklopte slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker

Stap 1
Vet een cakeblik of tulband bakvorm goed in. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht).

Stap 2
Doe 3 eetlepels lavendel, melk en het rasp van de citroen in een pan en verwarm totdat het begint te koken. Laat het mengsel dan afkoelen

Stap 3
Mix de boter en de suiker tot een romig geheel.

Stap 4
Voeg om en om de eieren toe aan de boter, wacht tot ieder ei opgenomen voor je een nieuwe toevoegt.

Stap 5
Voeg daarna het citroensap toe.

Stap 6
Zeef de melk en gooi de restjes lavendel en citroenrasp weg.

Stap 7
Voeg nu een deel van het bloemmengsel (bloem, bakpoeder, zout) toe en wissel dit af met de lavendel melk. Ga door tot beide op zijn.

Stap 8
Voeg als laatste nog 1 à 2 eetlepels gedroogde lavendel toe en roer dit door het beslag.

Stap 9
Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake gaar in 45-50 minuten.


HET GLAZUUR

Stap 1
Mix de boter zacht en voeg de poedersuiker toe. Mix tot dit een samenhangend geheel wordt.

Stap 2
Voeg een klein beetje melk toe tot je de gewenste dikte krijgt. Te dun? Voeg dan meer poedersuiker toe.

Stap 3
Verdeel het glazuur in tweeën en kleur ze met voedingskleurstof.

Stap 4
Giet het glazuur over de tulband en versier met lavendel en suikerparels.