Krullentaart met Niek

Niek en ik maken een taart met kapsels. En dan bedoel ik niet alleen de kapsels(biscuitdeeg) waar de taart van is gemaakt. Het meisje op de taart heeft namelijk ook nog een krullenkapsel.

Wat heb je nodig:
- Biscuit kaspels (dit is biscuitdeeg, zie recept hieronder)
- Botercrème (zie recept hieronder)
- Jam
- Pure chocolade
- Fondant in verschillende kleuren roze
- Frambozen
- Rand schraper of paletmes
- Bakpapier
- Sjabloon

BISCUIT KAPSELS (maak er 2 voor een mooie hoge taart)

Wat heb je nodig:
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 75 gram bloem
- 25 gram maïzena
- 6 gram vanillesuiker

Stappen

1. Warm de oven voor op 140 graden.

2. Klop met een handmixer de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig geheel. Dat kan wel 15 minuten duren.

3. Voeg de bloem en maïzena toe door boven de kom te zeven.

4. Spatel rustig de bloem erdoorheen, zodat de lucht erin blijft.

5. Vet een springvorm (18 cm) in en doe een bakpapiertje op de onderkant.

6. Doe het beslag in de vorm.

7. Zet de taart 40 minuten in de oven op 140 graden.

8. Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven, plaats je hem meteen op de kop op een platte ondergrond en laat je hem goed afkoelen. De taart is dan heel veerkrachtig.

BOTERCRÈME (deze botercrème is speciaal geschikt om een taart de bekleden omdat deze veel zachter is)

Wat heb je nodig:
45 gram bloem
240 ml melk
200 gram roomboter (ongezouten)
200 gram poedersuiker

1. Zeef de bloem boven een steelpannetje en giet de melk erbij. Klop met een garde de bloem en melk tot een egaal mengsel

2. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren, terwijl je het zachtjes aan de kook brengt. Zodra het mengsel kookt, draai je het vuur lager.

3. Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Als je er een satéprikker in zou zetten moet deze omhoog blijven staan.

4. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie. Laat dit afkoelen tot het op kamertemperatuur is.

5. Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig.

6. Als het bloemmengsel goed is afgekoeld voeg je deze bij het botermengsel. Mix het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door.

7. Voeg de gewenste kleurstof toe en zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur.


DE TAART

1. Snijd de kapsels door en smeer er jam tussen. Doe aan de rand een dikke laag botercrème.
Stapel zo verder tot je de gewenste hoogte hebt.

2. Spuit botercrème op de zijkant en ga met de schraper langs de kant zodat je een egale taart krijgt.

3. Doe dit ook aan de bovenkant en zet de taart een uurtje in de koeling.

4 Smeer nu nog een tweede laag botercrème op de taart, zodat die helemaal mooi glad wordt.

5. Teken op een bakpapiertje de vorm van de taart en leg er een voorbeeld tekening onder. 

6 Smelt de chocolade, doe deze in een spuit zak en trek de tekening over.

7. Laat de chocolade stollen en keer dan het bakpapier voorzichtig om op de taart.

Druk de chocolade een beetje aan en trek het bakpapier voorzichtig van de taart af. Tadaa je tekening staat op de taart.

8. Maak nu haar van frambozen en roosjes van fondant. En versier de taart verder met botercrème en suikerparels.