Sterrenflap & Glitter bruisdrank

Look no further, want in deze video zie je de ultieme nieuwjaarssnacks om bruisend het nieuwe jaar in te gaan met je familie en vrienden.

Baksel: Sterrenflap

Wat heb je nodig voor 6 flapjes:
- 6x Bladerdeeg
- 4 eetlepels Monchou
- Eetlepel suiker
- Frambozen
- 1 losgeklopt ei (optioneel)

Stappen:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier en ontdooi ondertussen je bladerdeeg.

Stap 2:
Vermeng de Monchou met de suiker.

Stap 3:
Snijd in alle punten van het bladerdeeg een hoekje.

Stap 4:
Schep een beetje Monchou in het midden van het bladerdeeg.

Stap 5:
Leg richting de punt in alle vier de hoeken een framboos.

Stap 6:
Vouw de hoekjes van het bladerdeeg naar binnen, zodat er een framboos tevoorschijn komt.

Stap 7:
Besmeer de ster eventueel met losgeklopt ei.

Stap 8:
Bak af in de oven in circa 20 minuten.

Stap 9:
Versier met suikerparels.


Glitter bruisdrank

Wat heb je nodig:
- Gekleurde suiker
- Bruiswater
- Limonade
- Citroen /sinaasappel
- Glitterpoeder
- Citroen dunschiller

Stappen:

Stap 1:
Doop de bovenkant van het glas in een bakje water en daarna in de gekleurde suiker. Laat dit even drogen. Zo krijg je een feestelijk suikerrandje op het glas.

Stap 2:
Schenk een beetje limonade in de glazen.

Stap 3:
Giet er bruiswater bij.

Stap 4:
Doe er nu een klein beetje glitter poeder bij en even roeren.

Stap 5:
Was de citroen en de sinaasappel.

Stap 6:
Maak met de citroen dunschiller krullen van de schil.

Stap 7:
Drapeer deze op het glas en je hebt een prachtig drankje om te serveren. Nog even roeren voordat je het gaat serveren en de glitters komen nog meer tevoorschijn.