Pepernotentaartjes

Pepernoten time! Heb jij nog wat pepernoten over? Met Marko laat ik zien hoe je de lekkerste pepernoten cheesecake taartjes kunt maken, met een fruitige verrassing in het mengsel.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:
- 100 gram pepernoten
- 80 gram roomboter

Voor de vulling:
- 200 gram MonChou
- 200 ml slagroom
- 80 gram witte basterdsuiker
- 1 sinaasappel

Voor de garnering:
- Pepernoten
- Suikerparels
- Snoeproosjes (je kunt ze kopen in de bakwinkel of zelf maken van fondant/marsepein, voor uitleg zie de Barbietaartvideo)

Stap 1:
Maak eerst de bodem. Maal de pepernoten met de staafmixer zo fijn mogelijk. Smelt de boter in een pannetje en voeg toe aan de vermalen pepernoten. Verdeel dit over de bakvormpjes en laat het minimaal 15 minuten in de koelkast staan.

Stap 2:
Klop de slagroom stijf en voeg de basterdsuiker toe.

Stap 3:
Rasp 1 sinaasappel, knijp het sap eruit.

Stap 4:
Klop de roomkaas goed romig en roer zowel het sap van de sinaasappel, als de geraspte schil, door de roomkaas. Voeg vervolgens ook de opgeklopte slagroom toe.

Stap 5:
Haal de bakvormpjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de vormpjes. Bedek de bakvorm met vershoudfolie en plaats het geheel minimaal 4 uur in de koelkast of 1,5 uur in de vriezer.

Stap 6:
Haal de taartjes uit de koeling en uit de vorm. Versier de taartjes met pepernoten en suikerparels. Als garnering kun je er nog een roosje van marsepein of fondant op doen.