Bananenbrood tulband met regenboog topping

Lekker, shiny en ook nog eens gezond

Wat heb je nodig:

- 450 gr banaan
- 3 eieren
- 200 gr (volkoren)meel
- 150 gr dadels
- 120 gr walnoten
- 1 zakje bakpoeder
- Staafmixer
- Tulband bakvorm

Voor het glazuur:
- 200 gr roomkaas
- Scheutje yogurt
- Poedersuiker naar smaak
- Voedingskleurstof in de kleuren van de regenboog

Stappen:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2:
Pureer de bananen samen met de dadels.

Stap 3:
Mix daar de eieren doorheen.

Stap 4:
Voeg het meel en bakpoeder toe en mix tot alles is opgenomen.

Stap 5:
Hak de walnoten in kleine stukjes. Schep deze door het bananenbeslag heen.

Stap 6:
Vet de bakvorm een beetje in met zonnebloemolie.

Stap 7:
Doe het beslag in de bakvorm en bak 60 minuten in de oven. Laat de tulband afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt.

Stap 8:
Voor het glazuur: mix de roomkaas tot dat deze romig is.

Stap 9:
Voeg yoghurt toe zodat het glazuur wat vloeibaarder wordt.

Stap 10:
Voeg nu de poedersuiker toe totdat je de juiste dikte hebt bereikt.

Stap 11:
Kleur het glazuur in de kleuren van de regenboog en giet over de tulband.

Stap 12:
Versier met grote suikerparels en merengue toefjes.