Boomstamcake met vlinders

Jill maakt een echte boomstamcake, versiert met vlinders en vogels. 

Wat heb je nodig?

Voor de cakerol:
4 eieren
120 gram suiker
100 gram bloem
Snuf zout

Voor de vulling:
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
2 el suiker
Aardbeien

Garnering:
Reepwitte chocolade en stukje melk chocolade
Roze suiker

Versiering:
Fondant of marsepein
Marsepein /fondant om een vogeltje te maken


Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig. Mix de eieren ongeveer 10 minuten, totdat ze lekker veel volume hebben.

Stap 2:
Zeef de bloem en spatel dit met een snuf zout en de bloem door het eimengsel. Doe dit voorzichtig zodat de lucht erin blijft.

Stap 3:
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel op de plaat en strijk het uit tot een gelijkmatige rechthoek van ongeveer 1 cm dik.

Stap 4:
Bak de rol in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven af.

Stap 5:
Stort de cakeplak op een nieuw vel bakpapier. Laat hem iets afkoelen en rol hem dan voorzichtig met bakpapier en al op. Laat hem zo verder afkoelen.

Stap 6:
Voor de vulling:
- Roer je de mascarpone los in een kom.
- Klop de slagroom met de suiker stijf in een andere kom.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone.
- Pureer de aarbeien

Stap 7:
Trek de rol voorzichtig open.
Verdeel de mascarponevulling over de cakerol.
Verdeel daarna de aardbeien puree er overheen.

Stap 8:
Rol de cakerol nu voorzichtig op.

Stap 9:
Smeer de rest van de vulling op de bovenkant van de cakerol. En maak met een vork het patroon van de schors van de boom op.

Stap 10:
Rasp de chocolade en strooi dit over de boomstam. Strooi er ook nog een beetje roze suiker over

Stap 11:
Maak vogeltjes en vlinders van marsepein/fondant en chocolade en versier hier de boomstam mee. Zie aflevering: Vlinder Eclairs.