Sorbetijsconfetti

Ik ga zelf ijs maken! En niet zomaar ijs, maar sorbetijsconfetti. Ziet er superfeestelijk uit, toch?!

Wat heb je nodig:
- Yoghurt
- 120 gram water
- 90 gram suiker
- 1/2 zakje vanillesuiker
- Scheutje citroensap
- 250 gram (diepvries)fruit mango / aardbei of 100 ml citroensap voor citroenijs

Stappen

1. Ontdooi het fruit of maak het verse fruit schoon.

2. Breng het water in een pan aan de kook e

3. Roer de suiker en de vanillesuiker hier doorheen. Roer het goed door tot het is opgelost en laat de siroop afkoelen.

4. Voeg het fruit samen met de siroop en het scheutje citroen en pureer met een staafmixer.

5. Zeef het mengsel.

6. Voeg de helft zoveel yoghurt toe, als je ijs hebt en doe het in een poffertjesspuit.

7. Maak allemaal dotjes van circa 1 cm groot op een bakpapiertje. Je kunt meerdere plankjes op elkaar stapelen door er bijvoorbeeld waxinelichtje-omhulsels te gebruiken tussen de plankjes.

8. Vries minimaal 45 minuten in.

9. Doe in een mooi schaaltje en spuit er een dotje slagroom op.