Soufflé Slijm met Adriaan

Adriaan (Wetenschapsjournalist van o.a. het Klokhuis) en ik gaan soufflé slijm maken! Het ziet eruit als een heerlijk toetje, maar niet opeten hoor!

Wat heb je nodig:
- 200 gr witte lijm
- Scheerschuim
- Scheutje lenzenvloeistof
- Voedingskleurstof roze

Stappen

1 Doe de lijm en 10 eetlepels scheerschuim in een kom en roer goed door elkaar.

2 Voeg de lenzenvloeistof toe op gevoel, maar zorg dat je niet te veel toevoegt, anders wordt het slijm te compact. Goed roeren.

3 Kleur een beetje van het slijm donkerroze en doe in een mooi glaasje.

4 Doe een beetje slijm apart in een bakje, dit wordt het soufflé effect.

5 Kleur de rest van het slijm lichtroze en doe ook in je glaasje.

6 Aan het overgebleven slijm voeg je ongeveer 6 eetlepels scheerschuim toe, maar misschien heb je iets meer of minder nodig. Het moet echt super fluffy worden.

7 Maak een mooi bolletje in het glaasje op het roze slijm.

8 Het is nu al lekker slijm, maar je zult zien dat het morgen nog steeds zo’n mooi bolletje is. En niet zoals normaal slijm weer instort.