Zelf siliconen vormpjes maken voor chocolade

Ik ga chocolade maken in allelei leuke vormpjes: laarsjes, tasjes, nagellak. Om deze vormpjes te maken, heb ik een mal nodig en die, kun je ook zelf maken van siliconen!

Wat heb je nodig:
- Kneedbare voedingsveilige siliconen
- Vormpjes zoals knopen, nagellak, mini laarsje of tasjes van je pop
- Chocolade/ fondant om de vormpjes te gebruiken
- Bakpapier
- Bakspray

Stappen

1. Maak de siliconen zoals op de verpakking beschreven. Voeg de componenten samen en kneed ze door elkaar

2. Spray een bakpapiertje in met bakspray.

3. Maak een plakje van het siliconen mengsel, niet te dun, anders druk je de vormpjes er doorheen.

4. Druk de vormpjes (knopen, nagellak, laarsjes) etc. in de siliconen.

5. Laat uitharden volgens de verpakking, 2-4 uur.

6. Haal de vormpjes eruit en spoel de mal goed af.

7. Smelt chocolade.

8. Giet dit in de vormpjes en doe deze een half uur in de koelkast, het is belangrijk om de chocolade te koelen, anders kan deze wit uitslaan.

9. Versier je taart ermee of deel ze uit als chocolaatjes