Mochi Sneeuwballen

Mochi is een Japans rijstcakeje. Deze mochi sneeuwballen zijn superleuk als toetje met Kerstmis.

Wat heb je nodig
- 100 ml water
- 100 gr suiker
- 75 gr zoete rijstmeel 
- Aardappelzetmeel
- Magnetron
- IJs (in een andere kleur dan je kleurstof)
- Voedingskleurstof

Stappen

1. Voeg de suiker en de rijstmeel samen en meng door elkaar.

2. Voeg daarna het water erbij en roer goed.

3. Dek af met plasticfolie en zet voor 2 minuten op 600 watt in de magnetron.
Het is de bedoeling dat het rijstmengels nog soepel is en niet te stevig van substantie. Soms moet je het even uitproberen en is het mengsel al na 2 minuten goed of moet het iets langer.

4. Roer goed doorelkaar en zet nogmaals 40 seconden in de magnetron op 600 watt.

5. Leg een bakpapiertje neer en zeef daar aardappelzetmeel overheen, hierdoor gaat het niet plakken.

6. Spreid het rijstmengsel daar boven op en zeef er weer aardappelzetmeel overheen.

7. Duw het plat met je vingers en zet 30 minuten in de koelkast.

8. Snijd er vierkantjes van en de leg deze op plasticfolie. Laat deze 30 minuten in de vriezer staan.

9. Maak ijsbolletjes met een ijslepel en doe ze bijvoorbeeld in een cupcake bakvorm om te zorgen dat ze niet tegen elkaar aan vriezen. Doe terug in de vriezer.

10. Doe een bolletje ijs op een plakje deeg en vouw het dicht. 

11. Rol er een balletje van en draai het folie dicht.

12. Zet nogmaals een half uur in de vriezer

13. Leg twee mochi sneeuwballen op een bordje en snijd er 1 doormidden, zodat je de mooie roze binnenkant ziet. Teken er gezichtjes op.