Taart Surprise

Ik vind het superleuk om surprises te maken met Sinterklaas. En voor dit jaar heb ik een heel leuk idee: een 3-lagen-taart surprise van koekblikken.

Wat heb je nodig: 
- 3 maten ronde blikken
- Schuimklei in verschillende kleuren
- 2 spuitbussen verf (roze en oranje)
- Lijmpistool (vraag een volwassene om hulp)
- Parels

Stappen

1. Spuit de blikken in de kleuren die jij mooi vindt. Plak voordat je gaat spuiten de tafel/grond af met een zeiltje zodat er geen verf op komt. En zet een raampje open.

2. Laat goed drogen.

3. Kneed het schuimklei en meng tot de gewenste kleuren. Maak een aantal macarons, spekjes en roosjes.
- Macaron: Maak 2 geplette bolletjes met een randje. In de randjes kun je met een mesje ribbeltjes maken. Dit zijn de boven en onderkant van de macaron. De vulling maak je met een andere kleur klei: maak weer een bolletje en plet het. Plaats de vulling tussen de boven- en onderkant van je macaron.
- Spekje: Rol eerst een roze bolletje, plet het een beetje en druk dan met beide vingers tot een ruit. Rol dan een slangetje van gele klei, plet het en plaats het op de rand van het roze spekje.
- Roosje: Eerst maak je blaadjes van geplette bolletjes. Rol het eerste blaadje op en rol de volgend blaadje daar omheen. Vouw de blaadjes nog een beetje naar buiten en je roosje is klaar.

4. Doe eerst de cadeautjes in de blikken.

5. Plak de blikken met een lijmpistool aan elkaar. Vraag hiervoor hulp van een volwassene.

6. Versier de lagen met parelsnoeren, boven doe je boogjes en beneden een randje.

7. Pimp de taart met je zelfgemaakte macarons, spekjes en roosjes. En tadaa je 3-lagen-taart is klaar! Tijd voor pakjesavond.