Best Friends Adventskalender

Ik kan niet wachten tot Kerst! En wat is er nou leuker dan aftellen tot Kerstmis met een adventskalender?! Vanaf 1 december elke dag een klein cadeautje uitpakken! Superleuk om voor je Bestie te maken.

Wat heb je nodig: 

- 24 luciferdoosjes
- Gekleurd papier (2 kleuren roze)
- Glitterstenen
- Glitter
- Lijm
- Potlood
- Lineaal
- Lint
- Spiegeltje
- Mini cadeautjes: Foto van jullie samen, klavertje vier voor geluk, spreuk, chocolaatje, hartjes snoepje in leuk zakje, een aandenken van jullie samen, eenbedeltje voor aan haar ketting, dikke zoen met lippenstift, een goeie eigenschap van haar opschrijven, kraaltjes om een een armbandje te maken, waarom zijn jullie beste vriendinnen, etc

Stappen

1. Gebruik een luciferdoosje als sjabloon. En teken 24 rechthoekjes op het gekleurde papier.

2. Knip de rechthoekjes uit en plak ze op de luciferdoosjes.

3. Vorm een hartje van de luciferdoosjes. Dit wordt de basis van de kalender.

4. Plak de doosjes met de zijkanten aan elkaar vast. Wanneer je 2 doosjes naast elkaar plakt, doe er dan een strookje karton achter. Dit is belangrijk voor de stevigheid van de kalender. (anders stort het zwikje in, dus best belangrijk)

5. Pimp met glitterstenen. Plak ze alleen in de hoekjes, want er moeten nog cijfers op geschreven worden.

6. Schrijf de cijfers met lijm en strooi er glitter overheen. Wanneer je de glitter afklopt, komen de cijfers weer tevoorschijn. Schrijf niet alle cijfers in één keer, anders is de lijm al opgedroogd, voordat je er glitter overheen strooit. 

7. Doe cadeautjes in de kalender.

8. Plak een lintje aan de achterkant, zodat je jouw kalender kan ophangen. Je kunt eventueel nog een spiegeltje aan het lintje bevestigen, voor extra shine.

9. Tadaa je adventskalender is klaar! Het aftellen kan beginnen.