Ibiza tas

In de zomer zag je overal rieten tasjes voorbij komen. Op Ibiza heeft echt iedereen een rieten strandtas. En dan niet een gewone, maar helemaal in boho hippie stijl.

Wat heb je nodig:
- Tas van stro
- Koordjes
- Nep leer
- Vilt
- Kralen ( die om de koortjes passen)
- Gaatjes maker

Stappen

1. Bloemen: Borduur bloemen op de tas, door met een koordje door de tas te steken en telkens in het midden terug te steken.

2. Doe als laatste een kraal om je naald en steek nogmaals in het midden terug.

3. Tassel/ kwastje: knip een stukjes nepleer van 20 cm bij 15 cm. Trek een lijn circa 1.5 cm van de bovenkant en knip allemaal reepjes tot aan deze lijn.

4. Knip reepjes van verschillende koordjes en plak deze op het randje van het nepleer.

5. Smeer textiellijm op het randje. Klap aan het begin een reepje naar boven en ook weer terug, zodat er een lusje ontstaat. Rol de rest op, zodat er een kwastje ontstaat.

6 Roset: Knip een rondje van het nepleer en een bloem van het vilt. Plak deze op elkaar en knip een gaatje in het midden.

7. Maak aan de rand van het rondje allemaal gaatjes en rijg daar een koord door. Begin vanuit het midden en steek telkens weer terug in het midden. Net zoals je deed op de tas zelf. Neem na 2 keer een paar kralen mee voor een extra shinny effect.

8. Neem de laatste keer het flosje mee, zodat deze vast komt te zitten.

9. Steek de uiteindes door de tas en maak een knoopje, zodat alles goed vast zit. Lijm de bloem nog even goed vast aan de tas.

10. Werk af met glitter en tadaaa: je bent helemaal klaar om naar het strand te gaan!