Unicorn Plantenbakje

De vragen over unicorn diy's blijven binnenstromen. Dus het leek mij leuk om een unicorn plantenbakje te maken voor op je kamer.

Wat heb je nodig:
- Plastic fles
- Boetseerklei (verschillende kleuren voor de bloemenkrans)
- Verf (roze, lila, lichtblauw)
- Watervaste zwarte stift
- Een plantje
- Sterke lijm & een lijmpistool

Stappen

1. We beginnen met het voetje, een unicornhoef. Maak een bolletje van de klei. Druk daar de bovenkant van de fles in. Vorm de klei om het dopje heen. Haal het flesje (en dop) eruit, het voetje moet namelijk nog afgebakken worden.

2. Maak bloemen van klei en bak deze samen met het voetje af. (Check de bakvoorschriften op de verpakking van de klei.)

3. Bepaal hoe hoog je het plantenbakje wilt, teken daar een lijn en teken daarop een unicornhoorn. Sommige flessen hebben een patroon, het is extra mooi, wanneer je hier de hoorn tekent. Knip de unicornvorm uit. Uit het overgebleven plastic kun je twee oortjes knippen.

4. Meng verschillende kleuren verf (lichtblauw, roze en lila) met een beetje water. Giet de lichtblauwe verf in de fles en draai een beetje rond, zodat de onderkant van je bakje helemaal gekleurd is. Laat heel even drogen en giet dan de roze verf erin en doe hetzelfde, zo ontstaat er een mooi effect en lopen de kleuren een beetje in elkaar over. Eindig met de lilaverf. 

5. Schilder de hoorn goud en de oortjes lichtblauw. Wanneer de oortjes droog zijn, kun je ze op de unicorn plakken.

6. Wanneer de bloemen en het voetje afgekoeld zijn, kun je de unicorn op de standaard plaatsen. Plak daarna de bloemen met sterke lijm op het voorhoofd en teken de oogjes.

7. Werk af met glitterstenen en plaats het plantje erin!