Botercrème

Botercrème wordt vaak gebruikt op cupcakes of om taarten te versieren.

Snelle botercrème

Wat heb je nodig

- 175 gr zachte ongezouten boter
- 350 gr poedersuiker
- Voedingskleurstof

Stappen

1. Mix de poedersuiker met de boter tot er een romige massa ontstaat.

2. Voeg voedingskleurstof toe en mix goed door elkaar.

Meestal maak ik deze snelle botercrème, maar soms wil je iets luchtigere crème zoals bij deze cupcakebloemen.


Wat heb je nodig:

- 45 gram bloem
- 240 ml melk
- 200 gram roomboter (ongezouten)
- 200 gram poedersuiker
- 5 ml vanille-extract

Stappen


1. Zeef de bloem en doe het samen met de melk in een steelpannetje. Mix het even  met een garde, zodat er geen klontjes in zitten.

2. Zet nu het vuur aan en blijf roeren, totdat het een beetje begint te koken.

3. Als het kookt, zet dan het vuur lager. Nu wordt het mengsel dikker.

4. Blijf 5 minuten roeren totdat het dik genoeg is. Je kunt dit testen met een satéprikker: als hij blijft staan, is het goed.

5. Doe het mengel in een kom, dek af met plasticfolie en laat het afkoelen tot kamertempratuur.

6. In een andere kom, klop je de boter met de poedersuiker. Doe dit totdat het allemaal goed gemengd is. Voeg hier ook het vanille-extract aan toe. 

7. Nu kunnen de beide mengsels met elkaar gemengd worden. 

8. Zet het voor een half uur in de koelkast. Daarna is het klaar voor gebruik.