Shortbread Aardbeientaartjes

Klaas en ik gaan aardbeientaartjes bakken! Zien ze er niet superfeestelijk uit? Perfect voor jouw feestje.

Wat heb je nodig:
- 260 gr bloem
- 3 eetlepels suiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- sprinkles
- 150 gr koude ongezouten boter, in blokjes

- Slagroom
- Aardbeien 6 per taartje
- Fondant roze

 

Stappen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

2. Meng bloem, 4 eetlepels suiker, bakpoeder en zout met een mixer.

3. Doe gedoseerd de blokjes boter erbij. Het deeg wordt kruimelig. Niet te lang mixen.

4. Doe de sprinkles erbij, kneed het deeg nog even en rol dan uit in een plak van 1cm.

5. Snijd er kleine rondjes van en leg op de bakplaat. Bak de shortcakes circa 12-15 minuten. De bovenkant moet net iets bruin zijn. En laat ze daarna afkoelen op een rooster.

6. Klop de slagroom en doe er een beetje roze kleurstof bij. Doe deze in een spuitzak.

7. Halveer de aardbeien en zet ze in een rondje op een shordbreadkoekje. Met de binnenkant daar buiten.

8. Vul het taartje op met slagroom.

9. Plaats een shortbreadkoekje er boven op.

10. Doe nogmaals aardbeien, slagroom en een koekje er boven op.

11. Versier met een strik van marsepein.