Unicornmacarons

Je kunt me wakker maken voor macarons, en al helemaal voor deze unicornmacarons. Super cute!

Wat heb je nodig:
- 115 gram amandelmeel 
- 160 gram poedersuiker
- 3 eiwitten van grote eieren ( 90 gram eiwit) op kamertemperatuur
- 90 gram fijne kristalsuiker
- Snufje zout
- Fondant 
- Eetbare goudverf
- Cocktailprikker
- Botercrème; 165 gr poedersuiker / 80 gram boter
- Eetbare stift
- Mini suikerpareltjes

Stappen

1. Verwam de oven op 160 C.

2. Teken rondjes van circa 4 cm op een bakpapiertje, niet te dicht bij elkaar. En leg het bakpapiertje omgekeerd op de bakplaat.

3. Zeef en meng poedersuiker en amandelmeel in een vetvrije kom. Meng het heel goed door elkaar.

4. Klop het eiwit van 3 eieren tot het schuimt.

5. Voeg dan de fijne kristalsuiker toe en mix net zolang, tot je de kom op zijn kop kunt houden.

6. Doe het poedersuiker-amandelmengsel bij het geklopte eiwit en schep alles met een spatel voorzichtig door elkaar. Dit is de meest precieze stap. Je moet het beslag zo vaak roeren, dat als je er een achtje in maakt, deze wel uitloopt maar nog wel te zien blijft. 

7. Doe het mengsel in een spuitzak met een rond spuitmondje zonder kartels. Maak rondjes op het betekende bakpapier.

8. Doe de bakplaat niet meteen in de oven, maar laat deze net zolang staan tot dat er een “huidje” op komt. Dit kan wel een uur duren. Als je er met je vinger aan zit, geeft de macaron niet meer af.

9. Bak de macarons in ongeveer 15 minuten gaar.  Laat ze daarna goed afkoelen, voordat ze gevuld worden.

10. Maak van fondant een hoorntje en schilder het goud, doe er een cocktailprikker in.

11. Maak de botercrèmevulling door het mixen van de boter tot deze romig en wit is. Voeg daarna de poedersuiker er beetje bij bij beetje aan toe.

12. Doe een dun laagje botercrème op de macaron en plaats er een andere op.

13. Teken met eetbarestift oogjes op de macaranons.

14. Dip de macaron met de zijkant in de suikerpareltjes

15. Plaats het hoorntje tussen de oortjes en tadaa je macaron is veranderd in een unicorn! Bijna te mooi om op te eten, toch?!