Sneeuwpop van schuim

“Tijdens de kerstdagen vind ik het belangrijk om bij mijn familie te zijn en lekker samen te eten en elkaar cadeautjes te geven. We hechten hier veel waarde aan en dat komt door mijn vader. Hij komt uit Oostenrijk en daar is Kerstmis heel belangrijk!” 

Wat heb je nodig (voor drie sneeuwpoppen):

- Eiwit van 3 eieren
- 180 g extra fijne suiker
- Keukenmachine (of mixer)
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spuitzak met groot mondje
- 50 g marsepein
- Voedingskleurstof

Stappen

1. Verwarm de oven voor op 100ºC.

2. Splits de eieren en giet het eiwit in de mengkom van de keukenmachine.

3. Klop het eiwit drie minuten op de laagste stand tot er luchtbelletjes ontstaan.

4. Zet nu de stand op hoog en voeg lepel voor lepel de suiker toe. Blijf net zo lang kloppen tot je stevige punten eiwit hebt. Je moet nu de kom kunnen omkeren zonder dat er iets uitvalt.

5. Klop nog vijf minuten door nadat je de laatste schep suiker hebt toegevoegd.

6. Doop je vinger erin en haal hem er weer uit. Zit er nu een mooie, glanzende punt op het mengsel? Dan pas is het klaar.

7. Schep het mengsel over in de spuitzak en spuit grote (de buik) en kleine (het hoofd) rondjes van
± 1,5 cm dik.

8. Maak het mondje, de oogjes en de knoopjes met suikerstrooisel (kies voor metallic balletjes, die smelten niet in de oven!) en bak de merengues in anderhalf uur gaar.

9. Haal de bakplaat uit de oven en laat de merengues afkoelen.

10. Kleur de marsepein in verschillende kleuren met voedingskleurstof voor de sjaal, de wortelneus
en de hoed.

11. Leg nu het hoofd tegen de buik van de sneeuwpop en vouw de marsepeinen sjaal eroverheen. Plak de wortelneus erop, leg de hoed erboven en je sneeuwpop is klaar!