Whoopies

Ken jij whoopies? Dat zijn een soort reuzepepernoten, maar ze lijken ook een beetje op macarons. 

Wat heb je nodig:

- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g donkere basterdsuiker
- 1  zakje vanillesuiker
- 125 ml melk
- 100 gr boter op kamer temperatuur
- 2 eieren
- 1 medium wortel (van het paard van sinterklaas)
- Snufje zout
- Theelepel kaneel
- Theelepel speculaaskruiden

Vulling & Versiering
- Slagroom
- Roomkaas
- 1 el suiker
- Suikerparels
- Snoepoogjes
- Roze/rode marsepein


Stappen

1. Verwarm de oven op 170 graden en leg de bakplaat met bakpapier klaar.

2. Rasp de wortel heel fijn.

3. Mix de suiker, vanille suiker en boter. Mix daarna de eieren één voor één er door.

4. Mix het zout, kaneel, en de speculaaskruiden door het meel en zeef deze mix daarna door je beslag. Mix goed en voeg de melk toe en als laatste de wortelrasp. Goed mixen!

5. Maak platte bolletjes (circa 4 cm uit elkaar) op het bakpapier. Bak 9 minuten.

5. Maak alvast de vulling. Mix eerst de suiker en roomkaas. Mix daarna de slagroom apart en mix ze daarna door elkaar.

6. Laat goed afkoelen, neem 2 koekjes, smeer vulling op de ene en plaats de andere daar bovenop. 

7. Dip de zijkant in de suikerparels.

8. Versier met snoepoogjes en mondjes van marsepein.