Konijnentasje

Dit super schattige konijnentasje maak je zonder naaimachine! Vilt is namelijk de perfecte stof om te plakken.

Wat heb je nodig:

- Grijs vilt van minimaal 3 mm. (tassenvilt)
- Vilt in de kleuren: wit, zwart, roze
- Textiellijm
- Roze wol
- Roze koord voor het hengsel
- Gouddraad en een naald
- Vork

Stappen

1. Teken met krijt de vorm van een konijnkop en knip deze uit. 

2. Doe dit nogmaals door de vorm over te trekken, maar dan zonder oren. De kop zonder oren is de voorkant, deze knip je aan de bovenkant een beetje rond.

3. Plak de delen aan elkaar met textiellijm.

4. Maak met gouddraad, langs de rand een sierrandje. Je steekt de naald telkens van achter naar voren door het vilt, ongeveer op dezelfde hoogte.

5. Knip van het witte vilt een flap: daar doe je het tasje mee dicht. Het is een heel langwerpige acht, die helemaal moet passen van halverwege de achterkant tot zelfs iets over het midden aan de voorkant.

6. Plak de witte flap aan de achter kant vast met textiellijm, net niet tot de bovenste rand.

7. Plak het koord voor het hengsel met de uiteinden aan de achterkant langs de rand vast. Plak daarna de witte flap er overheen.

8. De oogjes: Knip van het roze vilt de oogjes en van het zwarte vilt de wimpers. Plak deze op de voorkant naast de witte neus flap.

9. De oren: knip van het roze vilt, 2 oren iets kleiner dan de oren van het grote vilt. Plak deze op de grijze oren.

10. Knip een sterretje in het einde van de flap. Dit is het knoopsgat

11. Het neusje maak je van een pompoentje. Dat maak je zo: Draai wol om een vork, ongeveer 10x. Draai een draad in het midden van de vork om het garen heen en maak een halve knoop. Schuif het wol van de vork en trek de draad aan, maak nog een halve knoop. Knip de zijkanten door en het pompoentje is klaar. Als het pompoentje te groot is kun je deze nog bijknippen.

12. Naai het pompoentje op het het grijze vilt op de plek waar het sterretje zit van de witte flap. Het pompoentje is het neusje van het konijntje en meteen de knoop om het tasje mee dicht te doen.

13. Maak mooi met parels en glitters. En tadaa! Je tasje is klaar.