Chocoladevormpjes

Chocolade in de vorm van nagellak! Hoe leuk is dat?! Met suiker kun je je eigen chocolademal maken.

Wat heb je nodig:

- Bruine suiker
- Chocolade puur (met 1 reep van 200 gr maak je 3 á 4 chocolade-parfumflesjes)
- Vormpjes: zoals een potje nagellak/ mini parfumflesje
- Blik of schaal met opstaande rand (niet te groot want deze moet in de ijskast of vriezer)
- Eetbare glitter
- Suikerparels
- Eetbare goudverf
- Poedersuiker
- Roze kleurstof

Stappen

1. Vul het blik met bruine suiker en druk het stevig aan.

2. Druk alle vormpjes in de bruine suiker, dit wordt de mal voor de chocolaatjes. Plaats de mallen niet te dicht op elkaar anders druk je ze scheef.

3. Verdeel de chocolade in 3 gelijke delen. Smelt 2 delen au bain-marie. Zorg dat de kom niet in het water hangt en blijf roeren. Als dit gesmolten is, haal je de pan van het vuur en doe je het derde deel erbij. Weer goed roeren, de chocolade smelt vanzelf. Zo koel je de chocolade een beetje af en dat is belangrijk om deze in vormpjes te gieten. Dit heet met een moeilijk woord temperen.

4. Wanneer de chocolade getemperd is, vul je voorzichtig de mallen. Strijk de chocolade glad met een plat voorwerp, zoals de bovenkant van een lepel. Zet de chocolade voor 20-60 minuten in de koelkast of vriezer, afhankelijk van de maat van de vormpjes, tot de chocolade hard is.

5. Haal de chocolade uit de bruine suiker. De suiker die er aan blijft plakken geeft een mooi glitter effect.

6. Maak glazuur met poedersuiker, een heel klein beetje water en de roze kleurstof.

7. Plak er parels op met het glazuur en versier met goudverf.

8. Tadaa!! Je chocoladevormpjes zijn klaar!