Chocoladetaart

Deze chocoladetaart ziet er superfancy uit en lijkt zo van de patisserie te komen. Maar met bubbelfolie is het best makkelijk om zelf zo'n chocoladekunstwerkje te maken!

Wat heb je nodig:

Voor de taart:
- 4 eieren 
- 100 gram suiker 
- 75 gram bloem 
- 25 gram maïzena
- 6 gram vanillesuiker 

Voor de vulling
- Mix voor Banketbakkersroom
- 250 ml slagroom
- Roze kleurstof
- Aardbeien jam

Voor de versiering
- Chocolade repen 300 gram
- Roze smeltchocolade (extra optie)
- Bubbeltjesplastic
- Bakthermometer
- Diverse soorten (roood)fruit

Lang kartelmes voor het doorsnijden van de taart.

Kartonnetje dat even groot is als de taartvorm (zodat je de taart kunt verplaatsen).

Stappen 

1. Warm de oven voor op 140 graden. 

2. Klop met een handmixer de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig geheel. Dat kan wel 15 minuten duren.

3. Voeg de bloem en maïzena toe door boven de kom te zeven. 

4. Spatel rustig de bloem erdoorheen, zodat de lucht erin blijft.

5. Vet een springvorm (18 cm) in en doe een bakpapiertje op de onderkant. 

6. Doe het beslag in de vorm. 

7. Zet de taart 40 minuten in de oven op 140 graden.

8. Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven, plaats je hem meteen op de kop op een platte ondergrond en laat je hem goed afkoelen. De kaart is dan heel veerkrachtig.

9. Maak de vulling van banketbakkersroommix. Doe de mix, slagroom, 350 ml water en de kleurstof in een kom, en mix met een handmixer doorelkaar.

10. Als de taart is afgekoeld, snijd je hem 2 maal doormidden. Maak eerst een verticaal sneetje van circa 1/2 cm dan weet je hoe de taart op elkaar past. Maak lange zaagbewegingen zonder echt te drukken.

11. Smeer de banketbakkersroom op de onderste laag, plaats een helft er boven op, smeer daar aardbeien jam op en dan weer room en plaatst de bovenste laag er bovenop.

12. Knip een langwerpig stuk bubbeltjes plastic dat om de taart past en 2 cm langer is en ook 2 cm hoger is. Knip ook nog een stuk van circa 30 cm voor de versiering van de taart.

13. Smelt de chocolade au bain marie en koel af met kleine brokjes chocolade. De chocolade moet 32 graden zijn, niet heter want dan mislukt het.

14. Leg het bubbeltjes plastic voor je neer met de bubbeltjes naar boven. Spreid de chocolade er gelijkmatig over uit. Zorg dat het hele plastic bedekt is en maak het glad met een spatel. Maak de laag niet te dun anders breekt deze straks. Doe dit ook op het extra stuk bubbeltjeplastic met zowel de bruine als de roze chocolade

15. Laat het net zo lang drogen totdat de chocolade niet meer afgeeft aan je vingers. De chocolade moet nog wel flexibel zijn. Vouw dan het langwerpige stuk strak om de taart. Het makkelijkst gaat dit door in het midden van het chocoladebubbelplastic te beginnen en dan beide kanten om de taart heen slaan.

Op het andere stuk bubbeltjesplastic laat je de chocolade helemaal hard worden en deze breek je dan in stukken voor de versiering bovenop de taart.

16. Laat de chocolade harder worden en trek het bubbeltjes plastic eraf.

17. Smeer banketbakkersroom op de bovenkant en vul op met de chocoladestukken en (rood)fruit.