Glamour Pannenkoekentaart

We gaan geen gewone pannenkoeken maken, maar pannenkoeken met een kleurtje! Die gaan we stapelen en dat wordt een waanzinnige glamour taart!

Wat heb je nodig:

Pannenkoekenmix
2 eieren
500 ml melk (en wat extra om de dikte te bepalen)
150 gr spinazie diepvries
2 middelgrote rode gekookte bietjes
Bramen
1 bakje Aardbeien
200 gr monchou
125 ml slagroom
1 el suiker
Suikerparels
Olie

Stappen

1. Maak de kleurstoffen met een staafmixer.
Roze: pureer de bietjes met het nat uit de verpakking. En zeef ze daarna. Het vruchtvlees in de zeef gebruik je niet.
Groen: pureer de spinazie met een heel klein beetje water. Dit kun je het beste doen als de spinazie nog een beetje bevroren is. Daarna wel helemaal laten ontdooien, voordat je het bij het pannenkoeken beslag doet.
Lila: pureer de bramen zonder water.

2. Maak de pannenkoeken mix.
Doe het meel in de kom en giet langzaam 500 ml melk erbij. Roer het goed door. Doe de eieren erbij en roer ze goed door het beslag. Het beslag is nu wat dikker dan normaal.

3. Verdeel de pannenkoeken mix in 3 bakjes en voeg daar de zelfgemaakte kleurstof bij.
Roze: 3 eetlepels bietjespuree
Lila: ongeveer 1 eetlepel bramen
Groen: de spinaziepuree
Goed roeren. Als het beslag te dik is doe er nog wat melk bij.

4. Doe een beetje olie in het beslag, zodat de pannenkoeken niet blijven plakken.

5. Bak de pannenkoeken in een niet te grote pan, zo krijg je een hogere taart. Bak de ze op middel hoog vuur en draai ze op als de rand loslaat. Laat de pannenkoeken eerst afkoelen, voordat je ze gaat stapelen.
Bak ook 3 héél dunne roze pannenkoekjes. Deze gebruik je later als versiering.

6. Was de aardbeien en snijdt ze in hele dunne plakjes.

7. Klop de monchou (op kamer temperatuur) met de suiker met een mixer tot een glad mengsel.

8. Klop de slagroom stijf en spatel de slagroom door het monchou-mengsel.

9. Begin met stapelen: pannenkoek / dun laagje monchou / pannenkoek / dun laagje monchou / plakjes aardbei / pannenkoek / etc. Doe om de twee pannenkoeken de aardbeien ertussen. Eindig met een groene pannenkoek. 

(Tip) 1 kant van de pannenkoek heeft de mooiste kleur, dat is meestal de onderkant. Leg deze naar boven als je gaat stapelen.

10. Maak van de 3 hele dunne roze pannenkoekjes bloemen: Knip repen van ongeveer 2 cm breed. Rol de pannenkoekreep op en klap aan het einde een stuk pannenkoek om. Plaats het uiteinde in het omgeslagen flapje. Zo krijg je een roosje.

11. Smeer op de bovenkant monchou en laat hierbij 2 cm van de rand vrij. Versier de taart met de pannenkoekenbloemen en zilveren suikerparels.

12. Tadaa je glamour taart is klaar. Smullen maar!