Citroen Notitieboekje

Maak een zomers notitieboekje! Superhandig om mee op vakantie te nemen. Om in te tekenen, je belevenissen & adressen van vakantievrienden te noteren en straks leuke foto's bij te plakken. Blijft toch een leukere herinnering dan alles op je telefoon op te slaan.

Wat heb je nodig:

- Geel karton
- Gekleurd papier of 5 tot 10 a4 velletjes (kan blanco, lijntjes en ruitjes)
- Groen en geel vilt
- Gouden glitter
- Groene glitter

Stappen

1. We beginnen met tekenen natuurlijk. Op een half a4-tje teken je een citroen.

2. Die knip je uit en je trekt hem twee keer om op het karton. En die knip je ook uit.

3. Je verft ze geel en wanneer het droog is, dan doe je er glanslijm op.

4. Uit het gele vilt knip je een rechthoek, en ook 2 reepjes van ongeveer 20 cm.

5. Nu gaan we de 2 citroenen plakken, en dat doe je met het rechthoekje. Zorg dat er een stukje ruimte tussen de citroenen zit, anders kun je het boek niet meer dichtvouwen.

6. Aan de rechterkant plak je op allebei de citroenen het reepje vilt. Op dezelfde hoogte. Dan kun je hem straks strikken, geinig he!

7. Nu gaan we het opbergvakje maken. De onderkant van de citroen trek je over op het vilt, en dan knip je hem uit. Aan de randen doe je wat lijm, maar niet aan de bovenkant en dan plak je hem op het karton.

8. Voor de binnenkant vouw je het papier dubbel, je trekt weer de citroen over, en knipt hem weer uit. Die lijm je op elkaar.

9. Van het groene vilt knip je 2 blaadjes en die plak je erop.

10. Hij mist nog iets…. Glitters natuurlijk! Maak hem zo mooi mogelijk, helemaal hoe jij je tropical notitieboekje hebben wilt.