Citroenbloemgebakjes


Topidee om mee te nemen naar het strand of een picknick: citroenbloemgebakjes. 

Wat heb je nodig:


Ingrediënten voor de bodem
- 230 gram ongezouten roomboter, in blokjes gesneden

- 70 gram poedersuiker

- 290 gram bloem

- 2 tl geraspte citroenschil


Ingrediënten voor het citroenlaagje

- 100 ml versgeperst citroensap

- 3 tl citroenrasp

- 210 gram fijne kristalsuiker

- 3 eieren


Verder nodig

Bakpapier, diep bakblik, elektrische handmixer

Stappen

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed het bakblik met een vel bakpapier.

2. Meng voor de bodem de boter in kleine blokjes, suiker en bloem met de handmixer door elkaar tot er een soort broodkruimels ontstaan.Heb geduld, want dit kan best even duren. 

3. Druk de kruimels in het bakblik goed aan zodat je een mooie bodem krijgt en bak de bodem ongeveer 20 minuten in de oven totdat hij heel licht gaat kleuren.

4. Meng in een kom de ingrediënten voor het citroenlaagje (citroensap, de geraspte citroen, fijne kristalsuiker en de eieren) met de mixer door elkaar maar roer niet langer dan nodig is. 

5. Zijn alle eieren opgelost, dan is het klaar om het citroenmengsel over de koek te gieten. Ook weer even goed verdelen. En dan opnieuw de oven in voor tien minuutjes totdat de bovenkant niet meer blubbert en de randen goudbruin gekleurd zijn. 

6. Laat de citroenkoek helemaal afkoelen en bewaar een nacht in de koelkast. De volgende dag is de citroenkoek het allerlekkerste!

7. Steek met een bloemvormpje taartjes uit de bodem. Die heb ik versierd met slagroom en een framboos. Ziet er gelijk heel leuk uit!