Sweet Sangria

Tijd voor een superlekker zomers drankje met heel veel fruit: sweet sangria! Tip: maak sinaasappel-ijsblokjes om er in te doen. Gewoon een ijsblokjesvorm vullen met sinaasappelsap. Easy! Ok, nu aan de slag.

Wat heb je nodig:

- IJsblokjes (of dus sinaasappel-ijsblokjes)
- Sap van 4 bloedsinaasappels
- Een halve liter kersensap
- 2 niet bespoten sinaasappels
- 1 blikje abrikozen (in stukjes gesneden)
- 1 citroen
- 1 lepel suiker
- Citruspers


Stappen

1. Pers de sinaasappels uit met een citruspers. Ik heb gekozen voor bloedsinaasappels, die hebben rood vruchtvlees en geven het drankje een lekkere smaak. Pers ook nog een halve citroen uit.

2. Giet het sap van de sinaasappels en de citroen in een mooie kan. Voeg daar het kersensap bij.

3. Snijd nu de overige sinaasappels in schijfjes, met schil en al! Leg alvast wat schijfjes apart, die gebruiken we zo voor de versiering van het glas. De rest gooi je in de kan, en daar voeg je ook de stukjes abrikoos aan toe. En tot slot: de sinaasappel-ijsblokjes!

4. Nu is je sweet sangria klaar. Om het leuk op te dienen doe je wat sinaasappel-schijfjes op de rand van het glas en er een leuk rietje in. Tip: zo’n rietje wordt nog leuker als je zelf een paar kleine tekeningen maakt, ze uitknipt en deze op het rietje plakt.