Schip Ahoy Koekjes
Wat heb je nodig?
- 150 gram witte basterdsuiker
- 50 gram vanillesuiker
- 200 gram boter
- 1 ei
- 400 gram bloem
- Vershoudfolie
Glazuur
- 60 ml water
- 226 gr poedersuiker
- 19 gram merenguepoeder
- Voedingskleurstof
- Spuitzakken
Stappen
1. Meng de boter, de basterdsuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
2. Voeg het ei toe en mix tot het helemaal is opgenomen.
3. Voeg de bloem toe en kneed het mengsel tot een deegbal.
4. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg hem voor een uur in de koelkast.
5. Na een uur kun je het deeg uitrollen tot een plak van 0,5 centimeter.
6. Snijd hier (zee)vormpjes uit en leg deze op de bakplaat.
7. Bak de koekjes 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Als de randjes bruin beginnen te worden, kunnen ze eruit.
8. In de tijd dat de koekjes afkoelen, kun je het glazuur maken: Meng het merenguepoeder met de poedersuiker.
9. Voeg al roerend het water toe en blijf mixen, totdat het dikker wordt.
10. Als er pieken ontstaan als je de mixer eruit haalt, is het goed!
11. Verdeel het mengsel over een aantal bakjes en voeg aan elk bakje wat kleurstof toe.
12. Doe de verschillende kleuren glazuur in de spuitzakken en kleur de koekjes in.