Bloempot Cupcakes

Ben jij niet zo goed in tuinieren? Voor deze bloemen heb je geen groene vingers nodig: het zijn namelijk bloempot cupcakes.

Wat heb je nodig:

•     100 gram pure chocolade

•     200 gram boter

•     200 gram bruine basterdsuiker

•     1 mespuntje zout

•     4 eieren

•     200 gram zelfrijzend bakmeel

•     8 gram vanillesuiker

 

•       45 gram bloem

•       240 ml melk

•       200 gram roomboter (ongezouten)

•       200 gram poedersuiker

•       5 ml vanille-extract

 

•     Bloempotje

•     Bakpapier

 

Stappen

1. Week de bloempot door hem een paar uur in koud water te leggen. Dit zorgt ervoor dat de bloempot niet gaat barsten als hij de oven in gaat.

2. Smelt de pure chocolade in de magnetron.

3. Mix de boter met de basterdsuiker en het zout 15 minuutjes met een handmixer.

4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het botermengsel. Wacht met het volgende ei tot het vorige is opgenomen. 

5. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng het met een spatel door elkaar.

6. Voeg nu de vanillesuiker en de gesmolten chocolade toe en mix het goed. 

7. Doe wat bakpapier in het bloempotje en giet het beslag erin.

8. Nu mag het voor 50 minuten in de oven van 180 graden.

9. Het cakeje is klaar als je er met een satéprikker in prikt en hij er weer schoon uitkomt. 

10. Laat het cakeje nog een uur afkoelen op het rooster. 

 

Het maken van de botercrème

1. Zeef de bloem en doe het samen met de melk in een steelpannetje. Mix het even  met een garde, zodat er geen klontjes in zitten.

2. Zet nu het vuur aan en blijf roeren, totdat het een beetje begint te koken.

3. Als het kookt, zet dan het vuur lager. Nu wordt het mengsel dikker.

4. Blijf 5 minuten roeren totdat het dik genoeg is. Je kunt dit testen met een satéprikker: als hij blijft staan, is het goed.

5. Doe het mengel in een kom, dek af met plasticfolie en laat het afkoelen tot kamertempratuur.

6. In een andere kom, klop je de boter met de poedersuiker. Doe dit totdat het allemaal goed gemengd is. Voeg hier ook het vanille-extract aan toe. 

7. Nu kunnen de beide mengsels met elkaar gemengd worden. 

8. Zet het voor een half uur in de koelkast. Daarna is het klaar voor gebruik.

9. Maak met de botercrème een bloem op het cakeje.