Fudge

Een heerlijk tussendoortje voor bij je huiswerk.

Wat heb je nodig:

- 150 ml melk

- 400 gram suiker

- 150 gram boter

- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)


- Om te decoreren: zoutkorrels, nootjes, cranberry’s en suikerparels


- Bakblik met bakpapier

- Kookpan

- Uitsteekvormpje

- Mesje

- Mini cupcake-papiertjes

 

Stappen
1. Doe alle ingrediënten (melk, gecondenseerde melk, boter en suiker) in een kookpan en verwarm het langzaam. Het is heel belangrijk dat je blijft roeren.

2. Als het begint te koken, blijf roeren! Het mengsel komt een beetje omhoog maar niet schrikken, dat hoort zo.

3. Na een tijdje begint het een beetje te kleuren en wordt het dikker. Als het mengsel een karamelkleur heeft, mag het van het vuur.

4. Nu moet je nog 10 minuten blijven roeren, zodat het afkoelt en dikker wordt.

5. Als het dikker is geworden, kan het in het bakblik met bakpapier.

6. Strooi wat zoutkorrels en suikerparels over het mengsel. Druk er ook een aantal nootjes en cranberry’s in.

7. Zet het bakblik (ongeveer 4 uur) in de koelkast. Het mengsel mag niet te hard worden, anders kun je er geen vormpjes uitdrukken.

8. Druk de fudge met een uitsteekvormpje in stukjes. Je kunt ook vormpjes snijden met een mesje.

9. Doe de stukjes in cupcake-papiertjes voor de finishing touch.