Zwart-wit koekjes

Zien ze er niet uit om op te eten? Deze zwart-wit koekjes zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook super lekker!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 400 gram bloem
  • Royal icing ( 250 gr poedersuiker met 1 eiwit)
  • Vershoudfolie
  • Oven op 180 graden

Stappen

1. Meng de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker, totdat het romig is.

2. Nu kan het ei erbij. Mix het mengsel, totdat het helemaal is opgenomen.

3. Dan kan de bloem erbij en kun je het deeg kneden tot een bal.

4. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg het voor een uur in de koelkast.

5. Na een uur kun je het deeg uitrollen tot een plak van ongeveer 0,5 centimeter.

6. Snijd hier vormpjes uit en leg ze op de bakplaat.

7. Nu kunnen ze voor 10-12 minuten in de oven.

8. Als de randjes bruin beginnen te worden, kunnen ze eruit.

9. Laat ze goed afkoelen.

10. Maak de Royal Icing (glazuur): klop het eiwit op tot het schuimig is. Zeef de poedersuiker in een andere bak, voeg ¾ van het eiwitschuim (en evt. een beetje citroensap) toe. Mix het 5 minuten tot een stevige pasta. Verdeel het glazuur over 2 bakjes en voeg bij een bakje een beetje zwarte kleurstof toe. Roer het goed doorelkaar.

11. Als de koekjes zijn afgekoeld, kun je beginnen met versieren.

12. Doe wat witte glazuur op het koekje.

13. Maak nu mooie tekeningen met zwart op het wit.