Zoete koekjes

Zoete koekjes in de vorm van hartjes en strikjes, zó lekker dat je je vingers er bijna bij opeet…

Wat heb je nodig?

  • Plakjes diepvries-bladerdeeg
  • Kandijsuikerkorrels (supermarkt)
  • Scherp mesje en vork
  • Losgeklopt ei en kwastje
  • Velletje bakpapier

Stappen

1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien op een snijplank. Klop het ei los en verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd met een mesje een groot hart uit een plakje bladerdeeg en snijd uit het midden van dat hart een kleiner hartje. Herhaal dit naargelang het aantal koekjes dat je wilt.

3. Snijd een strookje bladerdeeg af en vouw dat in de vorm van een strikje.

4. Smeer de bovenkanten dun in met losgeklopt ei. Strooi er de kandijsuikerkorrels overheen.


5. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 10-12 minuten in de oven (of tot ze goudbruin zijn).

Eet smakelijk!