Hartjes marshmallows

Deze hartjes marshmallows zijn heerlijk om zelf op te eten, maar ook super romantisch om aan die ene leuke jongen te geven...

Wat heb je nodig:

  • 1 el poedersuiker
  • 1 el maizena
  • 2 el gelatinepoeder
  • 6 el water
  • 400 gr kristalsuiker
  • 250 ml water
  • 50 gr stroop
  • 2 grote eiwitten
  • snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • voedingskleurstof
  • witte chocolade
  • suikerparels en -hartjes

Stappen

1. Meng de poedersuiker met de maizena in een kommetje.

2. Vet het bakblik in met wat zonnebloemolie.

3. Bestuif daarna het bakblik met het poedersuiker-maizena mengsel, zodat de marshmallow straks niet blijft plakken.

4. Doe de gelatinepoeder bij het water en. Meng het en laat het daarna even staan, zodat het mengsel kan indikken.

5. Doe de suiker samen met het water en de stroop in een pan. Zet de pan op het vuur, zodat de suiker oplost.

6. Nu even wachten tot het kookt en de tempratuur van 120 graden heeft bereikt.

7. Haal de pan van het vuur en voeg daar de dikke gelatine aan toe.

8. Meng de gelatine door het warme suikermengsel, totdat het gesmolten is.

9. Doe de eiwitten in een kom en klop dit met een mixer.

10. Voeg er nu een beetje zout aan toe en klop dit, totdat er stijve pieken ontstaan.

11. Voeg het vanille-extract en het hete suikermengsel eraan toe.

12. Mix dit ongeveer 4 minuten, totdat er een spoor van gardes te zien is in het mengsel.

13. Nu kan de voedingskleurstof erbij. Ik kies natuurlijk voor roze.

14. Doe het mengsel in het bakblik.

15. Laat het ongeveer 2 uur stollen.

16. Na de 2 uur kan de marshmallow uit het bakblik en kun je er hartjes uit knippen (of snijden met een vormpje).

17. Smelt witte chocolade au-bain marie.

18. Versier de marshmallows met de gesmolten chocolade en de suikerparels en -hartjes.