Fruitige jam

Zelfgemaakte jam is zo lekker! Je kunt alle soorten fruit gebruiken, maar mijn favoriet is appel met bramen.

Wat heb je nodig:

  • 2 schone jampotjes met deksel
  • 2 grote goudreinetten
  • 1 doosje bramen (250 g)
  • Sap van een halve citroen
  • 250 g geleisuiker

Stappen

1. Schil de appels, snijd ze in fijne stukjes en was de bramen.

2. Doe het fruit, de suiker en het citroensap in een hoge pan en breng dit al roerend aan de kook.

3. Laat het 1 minuut goed doorkoken en op een laag vuur nog 10 minuten doorkoken.

4. Vul de glazen potten tot de bovenrand met de hete (pas dus op!) nog vloeibare jam.

5. Sluit de potten en zet ze 5 minuten ondersteboven. Draai ze weer om en laat ze helemaal afkoelen.

Tip: Je kunt de jam ongeopend een jaar bewaren op een koele plek, maar eenmaal geopend niet langer dan een paar maanden in de koelkast.