Pompoencake maken

Tijd om een heerlijke pompoencake te maken! En nou hoor ik jullie denken, gatver, pompoen in je cake… is dat nou nodig? Geloof me, het is echt heel sweet en super lekker! Tip: maak eerst een uitgeholde pompoen partylight, en maak met het uitgeholde vruchtvlees daarvan deze cake! Twee vliegen in één klap…

Wat heb je nodig:

  • 400 gram pompoen 

  • 3 verse eieren 

  • 150 gram basterdsuiker

  • 150 gram zachte boter

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 2 zakjes vanillesuiker 

  • Snufje zout 

  • 100 gram rozijnen 

  • ½ theelepel kaneelpoeder 

  • 100 gram roomkaas 

  • 125 gram poedersuiker  

  • Eetbare parels 

 

Stappen 

1. Doe het vruchtvlees van je uitgeholde pompoen in een pannetje. Doe er een laagje water en een snufje zout bij. Laat het een kwartiertje koken totdat de stukjes zacht zijn. 

2. Als het kwartier voorbij is giet je het vruchtvlees over in een vergiet. Laat het afkoelen. 

3. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. 

4. Als de pompoen is afgekoeld maak je er puree van. Doe dit bijvoorbeeld met een stamper. 

5. Klop 100 gram boter, de basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom en klop het met een garde. Doe de eieren er stuk voor stuk bij, dan krijg je een luchtige massa. Tip: doe dit samen met een vriendje of vriendinnetje, dan kun je elkaar afwisselen en krijg je geen lamme arm! 

6. Doe het meel en de pompoenpuree in de kom, en als laatste de rozijnen, het kaneel en het zout. Blijf alles goed door elkaar mengen. 

7. Als het beslag klaar is doe je het met een houten lepel of spatel in een ingevette cakevorm. 

8. Doe de cakevorm in de (inmiddels voorverwarmende) oven voor 75 minuten. 

9. Maak een glazuurlaag voor de cake, oftewel een laagje glamour! Mix hiervoor in een kom 50 gram boter (het overgebleven deel dus), de roomkaas, het poedersuiker en de vanillesuiker door elkaar, tot er een glad mengsel overblijft. 

10. Haal de cake uit de over en kijk met een sateprikker of de cake van binnen gaar is. Als er geen beslag aan je prikker kleeft is ‘ie klaar! Laat hem even afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt. 

11. Strijk met een spatel het glazuur dat je net hebt gemaakt over de cake heen zodat het er vanaf druipt. Voeg als finishing touch nog wat eetbare parels toe.